Divisionens sommerlejr 14. - 17. maj 2015

Divisionens sommerlejr 14. - 17. maj 2015

Gadstrupspejderne på Gurredam

Sommerlejr 2015Sommerlejr 2015

Den 14. maj – 17. maj var gadstrupspejderne På Gurredam spejdercenteret nær Helsingør sammen med 400 andre spejdere. Hele Roskilde og omegns blå spejdere var samlet for at fejre sommerlejr.

 

Lejren startede med at mikro, mini. Junior, trop og ledere mødtes på Gurredam torsdag hvor lederne og spejderne i fællesskab satte alle teltene op og byggede lejr op. Troppen havde fået lov til at have deres egen lejr.

Alle de andre byggede et fælles spisebord, bålplads og sørgede for at lejren kom op og stå og alle fandt plads i teltene.

Efter troppen havde sat telt op blev de sendt ud af lejren for at starte på deres tropsdøgn sammen med andre spejdere på deres alder. Her skulle de blandt andet klatre, transportere vand, bygge bro, lave bål og gå efter gps i Helsingborg.

Mens troppen havde dag for dem selv, gik resten af gruppen i gang med at bygge resten af lejren færdig.

 

Fredag startede med flaghejsning og evolutionsleg.

Efter flaghejsning, teltorden og morgenmad, var det tid til formiddagsaktiviteter for hele gruppen. Mini og mikro skulle ud på mini/mikrodag hvor der var alle mulige aktiviteter som sanglege, refleksmænd, julestue og samarbejde. Juniorerne var også på deres egen dag, hvor deres aktiviteter var lidt mere udfordrende som bl.a. tinstøbning, kærne smør, slå reb og gammeldags lege. Efter frokost var det ud på nye aktiviteter.

Troppen vendte også tilbage til lejren om eftermiddagen eften en sjov tur til Helsingborg.

Om aftenen var mikro/mini spejderne inviteret til lejrbål hvor der både var underholdning og sange. Efter lejr blev spejderne puttet i seng.

 

Lørdag var alle, efter flaghejsning og teltorden, ude på aktiviteter for at gøre klar til det store karneval om aftenen.

Minierne valgte at lave bastskørter sammen med nogle af juniorerne, mens resten af juniorerne og troppen lavede fløjter, til at spille på.

Mikroerne havde valgt at lave ”raslere” ud af køkkenruller.

Spejderne havde også mulighed for at lære at danse samba, som det hører sig til når der er karneval.

Resten af eftermiddagen blev brugt på at lave banner med gruppenavn på og at male alle spejdere og ledere med ansigtsmaling så vi var klar til at gå optog til det store karneval.

Da alle grupper var samlet blev det fantastiske festmåltid serveret som bestod af helstegt pattegris med salat og flute. Her efter var der stort lejrbål hvor der var storslået iunderholdning, sang med fakter og sjove sketches. Den store konkurrence om hvem der var bedst udklædt/pyntet gik til os som bare havde givet den max gas med udsmykning og indlevelse.

Efter lejrbål var det tid til at sige godnat

 

Søndag var der igen flaghejsning og teltorden inden nedpakning af lejren gik i gang.

Alle telte og lejrpladsen skulle pakkes ned inden alle kunne tage hjem.

 

Alle ledere takker for en god tur.

 

Se flere billeder på www.gadstrupspejderne.dk

 

Hilsen

Jonas Peytz

Gruppeleder i Gadstrup gruppe